top of page

VOELEN WIE WE ZIJN IPV DENKEN WIE WE ZIJN.

MENTALE GEZONDHEID GAAT OVER


VOELEN WIE WE ZIJN IPV DENKEN WIE WE ZIJN.


Dat laatste veroorzaakt heel wat problemen.


Waar Wijsheid REGEERT is er geen ‘conflict’ tussen voelen en denken zegt Carl Gustav Jung.


En inderdaad heel wat problemen lossen op mocht men voelen mee integreren.


Dus ons huidige onderwijs deugd niet! En dat is een sterk understatement.


Want om conflicten op te lossen moet men wijs zijn, intellect is niet (meer ) voldoende.

Dat bewijzen ons de dagdagelijkse conflicten/ oorlogen die blijven bestaan, er altijd zullen zijn wanneer we kiezen (om te blijven doen wat we doen) en de verandering (de weg naar binnen, naar voelen ) niet aangaan.


Nog steeds toont alles om ons heen aan dat men er enkel met 'het intellect' alleen niet in slaagt om conflicten en oorlogen op een goede manier aan te pakken en/ of te vermijden dat terwijl iedereen (zelfs de politiekers!) de mond vol heeft dat we een vreedzame wereld willen voor iedereen.


Hoe komt het dan dat men daar niet in slaagt? Omdat het 'verkeerd' wordt aangepakt. Er is een andere aanpak nodig!


Wij leven nu in een tijd dat we bewuster worden en bewustere keuzes kunnen maken.


Het onderbewustzijn, dat wat we ooit verdrongen/ onderdrukt hebben, daar waar we ons niet meer bewust van zijn is van waaruit we leven. Daardoor zijn we aan het overleven en doen we dagdagelijks heel veel dingen zo goed als op automatische piloot en toch 'denken' we dat we aan het evolueren zijn.


Hoe kan het dan dat alles 'het collectief' ons toont dat we de aarde (en de mensen op de aarde) aan het vernietigen zijn?


Wat loopt er dan ' fout' wanneer iedereen vrede wil en men daar niet in slaagt?




We moeten bewust worden dat we op 'automatische' piloot telkens dezelfde fouten zullen blijven maken.

Maw we moeten bewust worden van datgene waar we tot nu toe niet bewust van zijn, van dat wat we onderdrukken en daar hebben we ons voelen bij nodig.


We hebben stilte nodig, naar binnengaan nodig om dat wat onderdrukt is aan de oppervlakte te laten komen.



Onderwijs zou moeten zijn dat het 'alle' kinderen helpt het beste uit zichzelf naar boven te brengen.


Is dat op dit moment zo? Ik denk dat iedereen het ermee eens kan zijn dat het niet zo is.


Laat ons dan kijken waarom dat zo niet is!

En, ja ik wil beginnen bij ons onderwijs want hoe zou de wereld eruit zien mochten we op school leren 'voelen' wie we zijn ipv leren denken wie we zijn.

Denk jij dan ook niet dat we tegen een heel ander wereldbeeld zouden aankijken?



Maw waarom moet het bij het onderwijs beginnen? Omdat wanneer onderwijs zorg draagt om het beste uit iedereen te halen , we van daaruit toekomstige 'ouders' aanleren hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen en zij op die manier hetzelfde kunnen leren aan hun kinderen.


Een gezonde generatie kan daaruit geboren worden!


Zie jij ook waar het nu 'fout' loopt? Er zij nooit mensen opgeleid om dit te kunnen doorgeven. Komt daarbij dat degenen die beslissen welke vakken er worden gegeven, juist die mensen zijn die hier geen inzicht in hebben.


Gelukkig laat de jeugd ons zien dat zij zo niet meer verder kunnen... hoe dan wél?


Onze ouders hebben geleerd (van hun ouders) om naar anderen te luisteren en dàt hebben ze ook ons ook geleerd.


Onze ouders hebben ons niet geleerd om naar binnen te gaan, alles is gericht op de buitenwereld en volgzaam zijn.

Er werd hen en dus ook aan ons niet geleerd om in eerste instantie contact met je diepste kern te behouden, simpel gezegd door te blijven voelen wie je in see bent.


Net omdat alles gericht was/ is op 'intelligentie' en deze zogenaamde 'intelligente' mensen verder ook (opnieuw!) de lijnen uitzetten waar het met de aarde naartoe gaat.


Dat is de grootste 'fout' die men maakt en blijft maken, zolang we deze 'intelligente' mensen de lijnen blijft laten uitzetten.


Zij kunnen geen oplossingen bieden die constructief zijn voor iedereen net omdat met 'intellect' alleen alles op lange termijn destructief is, ook al lijkt het op korte termijn te baten!

Kijk gewoon wat er wereldwijd gebeurt doordat de zogenaamde 'intellectuelen' het voor het zeggen hebben.


Dat is de waanzin die het ons vandaag brengt.


Dàt moeten we leren inzien om verandering/verbetering te brengen op aarde. Hoe meer mensen dit inzien, deze perceptie ZIEN, hoe sneller de verandering tot stand kan komen, het sneeuwbaleffect.



Dus laat ons nog eens kijken waar (wat) enkel 'intellect' ons vandaag brengt.

Conflicten en oorlogen (is het al anders geweest?). En hoe komt het dan dat ze met al hun 'intellect' ze dit niet kunnen oplossen?


Stel dat men op school, kinderen leert om te voelen, zichzelf waar te nemen en dat als belangrijkste focus. Jezelf op een diep niveau leren kennen en vandaaruit vertrekken


Daaruit zouden ouders komen die op hun beurt helpen om hun kinderen van bij de eerste ademhaling te helpen en bij te staan om hetzelfde te doen.


Ons huidige onderwijs kan ons dat niet leren omdat je eerst voldoende mensen moet hebben die inzicht hebben in deze materie en dus weten waar deze materie over gaat.


Ons huidige onderwijs heeft mensen geleerd/opgeleid om emoties te onderdrukken en volgzaam te zijn.

Geïndoctrineerd om te geloven in de verhalen die zij brachten rond godsdienst, wetenschap, geschiedenis…alle informatie is gericht op informatie buiten ons zelf en hoe we geleerd hebben om dat allemaal aan te nemen (te geloven) als waarheid en zo wordt een wereldbeeld/ visie/ PERCEPTIE uitgezet/ bepaald.


(een klein voorbeeld in het ene land eet men koeien, in het andere land is een koe iets heiligs... wat je gelooft is altijd 'waar' voor de 'persoon' die 'gelooft' en wat niet strookt met wat men gelooft daar zullen onze emoties weerstand bieden.


Ons onderwijssysteem is een systeem dat ons leert geloven, het laat ons geloven dat we enkel met ons hoofd goede oplossingen kunnen vinden en alles blijft op het niveau van het hoofd.


De 'nieuwe tijdskinderen' brengen daar verandering in.


Het oude paradigma systeem is aan het afbrokkelen, het is gedoemd om te verdwijnen.


We zitten nu in de chaos en moeten toegeven:


Eeuwen zijn we destructief voor onszelf en de aarde geweest, werd het destructieve gedrag dat vandaag zo zichtbaar wordt, van generatie op generatie doorgegeven, mede dankzij het onderwijs.


Tijd om hiervan bewust te worden en te kijken wat dringend een andere aanpak nodig heeft en dat te beginnen met onderwijs!


Waarom onderwijs?

Omdat onderwijs verplicht is en men er tot nu toe niet in geslaagd is om mensen op zo'n manier te onderwijzen dat ze de 'wijsheid' bezitten om met elkaar in vrede samen te leven.


Omdat het nu mensen laat afstuderen die destructief zijn, die het zelf niet beseffen / weten.


Men claimt dat men daar mensen iets leert.

Wat we hebben geleerd is om TE DENKEN WIE WE ZIJN. 


De grootste fout die we als mens op aarde maken.


WIJ HEBBEN GELEERD OM VERHALEN (GODSDIENST/ GESCHIEDENIS/ WETENSCHAP) TE GELOVEN DIE ANDEREN ONS HEBBEN VERTELD.


De grootste indoctrinatie wat men noemt onderwijs.


Mentale gezondheid I can’t get no satisfaction...


Waarom is er nu zoveel chaos? Zoveel conflict.

Misschien omdat men de nieuwe generatie niets meer kunnen ‘WIJS -maken’.


De ‘nutteloze’ informatie op school op tv die hun verbeelding moet prikkelen..."

Deze kinderen willen ‘zinvolle’ dingen ‘horen’/leren?


Waar ‘leraren’ hetzij ouders, omgeving, school hen met zinvolle dingen leert/inspireert om hun verbeeldingsvermogen te gebruiken/ in te zetten en hen te laten dromen….Dromen en onderzoeken hoe ze hun dromen , het beste uit zichzelf kunnen halen en waar kunnen maken.


Dromen en dus sprookjes bestaan... alles begint met een 'idee' hoe zou jij jouw droom waar kunnen maken? En het geloof in jezelf , dat wat je voelt wie je bent, niet dat wat je denkt te zijn.



I rest my case.



Nog een weetje over mij: Ik ben niet PERFECT (jij wél? :-))

Naast dyslectici, doe ik ook aan schrijf- spellingsfoutjes. Ik laat mijn teksten niet meer nakijken/ verbeteren. Het channelen (mijn blogs, schrijfsels, downloads) is waar ik voor sta, het gaat om informatie/inzichten/begrijpen.

Wie bij mijn moet zijn, lees met mijn ‘trilling’ resoneert, begrijpt ook waarom ik doe wat ik doe.


Alles heeft te maken met de Paradigmaverschuiving van de wetenschap.


Wat pseudowetenschap werd, wordt genoemd 'ook' om ons klein te houden, zal met de nodige meettoestellen meer en meer aangetoond worden als echt. Het is de weg naar de nieuwe mens, de nieuwe aarde.


Delen van mijn artikels is toegestaan mits respect voor mijn werk en het vermelden van mijn website. Dank om de informatie over Empaten  (ondertussen heb ik geleerd dat ik een tweelingvlam ben en Nick mijn twin) te verspreiden en mijn werk te respecteren!


bottom of page