top of page

OVER CHANNELEN EN HET GEBRUIK VAN DE PIJNAPPELKLIER Deel I

Ik werd deze morgen (14 11 2021) om 4u wakker en opeens was er weer ‘een stroom’ aan informatie.

Ik moest schrijven.

De eerste zin waar ik mee wakker werd, was: Mozes leidde zijn volk door de Rode zee.


Ik wil hier direct aan toevoegen dat ik helemaal niet bezig ben met de bijbel (nog nooit gelezen) laat staan met religie of wat de kerk zegt: waar iemand je zegt wat je moet doen om een goed mens te zijn!


Dus het was ook voor mij heel vreemd. Tot ik zag dit gaat over CHANNELEN en hoe religie ons heeft weggehouden om ons zesde zintuig te gebruiken. Want toch gebruiken we het vaker dan we er zelf bewust van zijn.

Mozes zat op een berg in stilte toen hij de 10 geboden (universele regels) door kreeg. Men zou het nu, in deze moderne tijden, channeling noemen.

Alleen interpreteerde de religie de geboden 'anders' waardoor ze een middel hadden om de mensen ‘slaafs’ te houden.

De God buiten jezelf, God die oordeelt, beloont en straft, wat een handig middel om mensen in de greep te houden.

Enkel priesters of geestelijken hadden een directe lijn met God. 😉


Maar waar gaan deze geboden dan over als ik ze interpreteer met de knowledge die ik ondertussen heb over hoe alles werkt?


Om te beginnen is er de ene God die je moet beminnen, het gaat niet over een God buiten jezelf maar HET GODDELIJKE IN JEZELF.

Je hart, je ge-weet-het (geweten) geeft je toegang tot het weten.


Zelf het kleinste kind of een dier 'weet' wanneer het ‘iets mispeuterd heeft’, heeft een 'geweten' dwz daarvoor heb je je hersenen niet nodig.


Dat geweten komt nl. binnen via het hart en de pijnappelklier.

M.a.w. je hebt daar je hart voor nodig. Samen geven ze connectie met het oneindige veld waar alles uit ontstaat. Het kwantumveld noemen sommigen het ook.

Het is de bron waar alle wijsheid ontstaat en waar IEDEREEN toegang toe heeft. Het is een veld dat de intelligentie van de mens overstijgt.

Dit nu ontdekken, is wat wij mensen aan het leren zijn!


Daar waar de religie het beperkt hield, om macht over ons te kunnen houden. Daar waar de klassieke wetenschap niet tegen opgewassen is en men zich zal moeten gaan 'neerleggen' bij de moderne wetenschap die niet meer te stoppen is.

Want hoe krijg je precies die informatie van dat intellectuele veld binnen? Of wat is dat precies Channelen?

Het is Informatie doorkrijgen die je niet kan weten. Het komt uit wat men nu noemt het kwantumveld: de oneindige bron waaruit het leven, waaruit de sterrenstelsels ontstaan.

En gezien we allemaal geboren zijn, heeft iedereen daar toegang toe. Niet enkel de priesters of de geestelijken zoals vroeger werd gezegd.

De nieuwe wetenschap (zie het artikel over the big shift vs the great reset) toont hoe met de nieuwe wetenschappelijke apparaten men het bestaan van dat veld nu kan meten. Dit noemt men evolutie.

Hoe gaat het in z'n werk?


De pijnappelklier of Epifyse:

In ons hoofd is er een ontzettend kleine klier, de pijnappelklier of epifyse genaamd. Het is een kleine hormoonklier die zich onder de hersenbalk in de hersenen bevindt.

Door de vele informatie die door velen hier wordt ontvangen, gaat men soms zeggen dat iemand teveel in zijn hoofd zit. Dit wordt echter vaak gezegd door mensen die zelf te rationeel zijn, teveel 'denken' of letterlijk in zijn hoofd leven en het zelf niet beseffen. Deze mensen vinden wat je zegt te abstract. Ze kunnen er m.a.w. niet bij met hun hoofd, net omdat ze hun hart, de poort tot de ziel en wijsheid, niet kunnen gebruiken.

Wanneer je echter verbonden bent met je hart, de poort naar je ziel, komt de informatie ook via je hoofd maar op een heel andere manier dan bij 'denken'.


Die informatie kan binnenkomen onder de vorm van visioenen, door dromen, door stemmen of door informatie waar men niet weet van waar het vandaan komt en/of hoe men dat opeens weet en net door het laatste ontstaat twijfel. Er is geen uitleg, er is niets 'tast of zichtbaar'.

Er is geen enkele 'houvast' zeg maar om het te verifiëren, abstract dus.


Hierdoor ontstaat de twijfel aan je Zelf, je ziel die je begeleidt. We hebben als kind geleerd om ons af te sluiten van onze eigen ziel. De rationele mensen rondom ons, maakten dat we gingen twijfelen aan ons ZELF, onze ziel en het voordeel van de twijfel was om de rationele mens die zelf afgesloten was van zijn ziel, te geloven, boven de mens die in contact stond met zijn hart en via de pijnappelklier een zesde zintuig kan gebruiken.

De pijnappelklier wordt dus ook wel het zesde zintuig genoemd.

De nieuwe wetenschap heeft nieuwe meetinstrumenten daarmee tonen ze aan wat er gebeurd wanneer men het zesde zintuig gebruikt. (The HeartMath Institute doet hier al meer dan 30 jaar onderzoek naar).

Mozes, leert ons dat hij contact had met wat men nu het kwantumveld noemt (de bron, waar iedereen toegang toe heeft) dat is wat de nieuwe, moderne Wetenschap kwantumfysica en hartcoherentie nu aantoont met hun wetenschappelijke onderzoeken.

"Bovenal bemin één God. Zweer niet ijdel, vloek noch spot. Heilig wel de dag des Heren. Vader en moeder zult gij eren. Dood niet, geef geen ergernis. Doe nooit wat onkuisheid is. Mijd het stelen en bedriegen. Ook het lasteren en het liegen. Wees ook kuis in uw gemoed. En begeer geen anders goed".

De God die je moet beminnen is de God die je zelf bent! Niet de 'interpretatie’ die de religie heeft gebruikt om de mensheid dom te houden, het mensdom :-)

We gaan naar een wereld waar iedereen de toegang tot de pijnappelklier zal leren gebruiken.

Hoe iedereen toegang heeft tot de informatie van het kwantumveld.

Vooreerst leer je om onderscheid te maken tussen leugens, bedrog en waarheid.

Hoe ‘zuiverder' iemand van 'graad’ hoe 'juister' de informatie binnen kan komen.

We moeten onszelf dus ontdoen van elke leugen, van elk bedrog, van ijdel zijn van vloeken of de spot drijven met anderen.

We moeten in de eerste plaats onze ouders eren. Omdat zij ons het leven en onze levenslessen hebben geschonken zodat we ons kunnen ontplooien tot wie we nu zijn. Niet doden en ergernis omzetten in liefde.

In liefde is er geen onkuisheid, pure liefde bedrijven is iets anders dan de lust die komt vanuit nog een ‘onzuiver’ geweten. Die onzuiverheid zorgt voor veel lijden, dus gaat het erom om leren 'zuiver' te blijven zoals een baby/ kind dat 'zuiver' op aarde komt.


Heb je je ooit al eens afgevraagd waarom zo goed als bijna iedereen baby's/ kleine kinderen zo graag zien?

Tot ze opgroeien en worden bedolven onder conditioneringen, onder de 'onzuivere' energie van de mensen rondom hen en ze van daaruit een 'persoonlijkheid' ontwikkelen.

Mensen die enkel hun hoofd gebruiken en geen toegang hebben tot / afgesloten zijn van hun hart kunnen ook geen toegang hebben tot de informatie die komt via het hart of de pijnappelklier.

Hoe zuiverder, hoe puurder we met de Liefde van ons hart omgaan, hoe zuiverder en puurder de informatie die we binnenkrijgen via de pijnappelklier.


Moeten we dan boven op een berg in stilte gaan zitten?


Dat kan zeker helpen maar is niet nodig.

Wat er vandaag gevraagd wordt is om te onthaasten, om stil te worden, je hoofd tot rust te brengen door te mediteren bv., te connecteren via je hart met de natuur en je vragen zullen via je pijnappelklier veel sneller beantwoord worden.

Hoe ‘zuiverder’ jij je frequentie kunt afstellen door eerlijk te zijn met jezelf (en je medemens), door al je aandacht te geven aan dat wat je zelf wilt zien groeien. Hoe zuiverder jij 'informatie' ontvangt en weet wat je moet doen of zeggen.

Hoe meer jij je verantwoordelijkheid opneemt voor wat jij wil zien groeien, want waar je zelf geen verantwoordelijkheid voor neemt blijft ook groeien, vergeet dat niet.


Het is zoals onkruid wieden. Het is leren aan premacultuur te doen maar dan binnenin jezelf.

Hoe meer onkruid je wiedt, hoe meer diversiteit je leert toelaten om alles te ondersteunen, hoe zuiverder wat er groeit ook wordt. Zo is het ook bij de mens.

Hoe meer je zorg draagt dat je op tijd het 'onkruid' wiedt, hoe zuiverder je kanaal wordt en blijft en wat mag groeien zal groeien.

De informatie die je zal binnen krijgen zal je je volgende stappen tonen.

Wanneer je deze 'geboden' goed omarmt is de informatie voor iedereen die dit omarmt beschikbaar.

De les is telkens te 'ontdekken' tegen welk gebod loop ik nu aan… wat moet ik nu wieden zodat mijn tuin zuiver blijft en me heerlijke vruchten afgeeft.


Meer info over hoe het precies werkt bij mij kan je lezen in deel II


Delen van mijn artikels is toegestaan mits respect voor mijn werk en het vermelden van mijn website.


Dank om de informatie over Empaten te verspreiden en mijn werk te respecteren!


bottom of page