top of page

IN THE NAME OF MANIFEST DESTINY!


Het belang van psychologie en mentale en emotionele gezondheid.

De geschiedenis zal zich blijven herhalen zolang we blijven denken in "de goeden" die vechten tegen "de slechten" (die beschouwen nb. de goeden als minder -waardig: negers, vrouwen, joden, homo's en nu zijn het complotdenkers, vaccin-critici) en dat vechten alleen komt omdat we allemaal gewond zijn.


Onze diepste wonde (trauma) als Mens is: IK BEN NIET GOED GENOEG ZOALS IK BEN! (met als gevolg van die gedachte van niet goed genoeg zijn: ik moet me 'AANPASSEN' om geliefd te worden/zijn... ).


Dat is niet waarom je naar de de aarde kwam!

Je kwam naar hier om de eeuwenoude wonde die doorgegeven wordt van generatie op generatie aan te pakken. Iemand die zijn wonden (trauma's) aanpakt, weet en ziet dat deze manier alleen zorgt voor evolueren, al de rest is en blijft herhaling van steeds dezelfde 'geschiedenis'!.


Vanuit deze wonde is ons 'overlevingsmechanisme' gevormd en dat is gekoppeld aan 'onze persoonlijkheid'.



Wanneer we het hebben over empathie wil dat zeggen dat hoe dieper de wonde, er ofwel geen empathie is en narcisme zich ontwikkelt. Hoe minder empathie (niet verwarren met emotioneel bespelen en doen alsof) hoe groter narcist.


Ofwel zitten we teveel aan de andere kant van de meetlat dat er teveel empathie is en dan komt men bij HSP-ers met op het uiteinde van de meetlat empaten (woorden als narcisten en empaten geven een opsomming van persoonlijkheidskenmerken en deze woorden zijn nodig in het gebruik om een probleem te bespreken).


Het is met andere woorden belangrijk om zich bewust te worden aan welke kant van de meetlat men zich het meest bevindt want als we het hebben over empathie staan narcisten en empaten elk aan de tegenovergestelde zijde op het uiteinde van de meetlat.


Zij zullen elkaar 'aantrekken' als magneten om zichzelf te leren genezen van hun diepe wonden (trauma's). Velen empaten beseffen dat niet en gaan onder medicatie om hun lijden te onderdrukken. Het benoemen is daarom noodzakelijk zodat we kunnen zien dat we geen vijanden zijn maar samen waarden hebben die we kunnen inzetten voor de evolutie van de mens.


Ik ben niet goed genoeg zoals ik ben, veroorzaakt trauma, trauma veroorzaakt niet alleen allerhande verslavingen, ze zijn zelfs de 'aanleiding' van veel fysieke ziekten. Psychologie is ontzettend belangrijk in het zoeken naar wie je in essentie bent.


Mensen die zonder medicatie uit de hel van het lijden door de wonde: Ik ben niet goed genoeg zoals ik ben zijn gekomen, zijn een wegwijzer voor anderen naar een een gezonde maatschappij.


In mijn blog empathie, HSP, Empaat heb ik het over mijn wonde omdat ik zelf empaat (teveel aan empathie heb) daar ben ik me moeten van bewust worden, zodat ik niet meer moet lijden door het gedrag dat narcisten op mij hadden.


Het gaat om leren uit de slachtofferrol te komen en anderen niet meer aan te wijzen als de schuldigen van mijn lijden. Maar ook voor de narcisten geldt dit.


Het gaat om eerlijk zijn, onze fouten durven te benoemen en te leren uit de fouten die we maken.


Een voorbeeld.

Onze eerste minister liet onlangs optekenen : Ik had een blind vertrouwen in de vaccins.


Dit zou moeten betekenen dat er onmiddellijk gestopt wordt met de propaganda rond vaccins. Dat mensen de echte ‘vrije’ keuze hebben en dat ze zelf betalen voor het vaccin.

Dat van ‘verplichting’ geen sprake meer is. Dat de QR-code onmiddellijk wordt afgeschaft (geen passjes meer, geen verdeeldheid meer).

Dat er geluisterd wordt naar de vaccin-critici.


Wanneer je iets 'inziet' moet dat zichtbare gevolgen hebben. Anders is het praten tegen de wind.

Toegegeven: Ik heb weinig vertrouwen in deze narcistisch sociopaten, lees gewonde mensen die hun eigen wonde niet zelf aanpakken. Omdat altijd wanneer ze hun macht dreigen te verliezen, ze gaan manipuleren en dwingen m.a.w. gevaarlijk zijn!


Deze mensen zouden, zolang ze zelf niet in harmonie/balans zijn, sterke personen zijn (vergis je niet met ogenschijnlijk in balans en van daaruit dan het 'lijken' alsof ze sterke personen 'zijn'! Een sterke persoon hoeft bv niet te liegen en zoals in het geval van De Croo zeker niet om achter de rug van zijn vrouw en kind (die hij liefheeft nb) meer dan één jaar op zoek gaat naar aandacht van een pornoactrice, dat zijn mensen die je niet kan vertrouwen. Het zijn zeker geen goede leiders net omdat ze liegen en daardoor niet te vertrouwen zijn.) geen leiding (meer) mogen HEBBEN!


PS: Dit is geen 'aanval' op deze mensen. Zij hebben heel goede kwaliteiten, maar mogen geen beroep uitoefenen waarin ze 'macht' hebben over anderen, laat staan LEIDING geven.

Dit gaat over een 'ziektebeeld' dat de wereld 'ziek' maakt en dat moet 'uitgezuiverd' worden in eerste instantie door het 'zieke' patroon te benoemen.


Doen we dat niet dan blijven we hangen (evolueren we niet) en blijven we afhankelijk van 'zieke' persoonlijkheden (de ziekte is hun eigen wonde die ze zelf niet aanpakken waardoor ze niet kan genezen). Dat is en blijft altijd destructief! En zolang zij leiding hebben, geven ze het door aan de volgende leiders.


De wonde of het trauma wordt telkens en opnieuw blootgelegd tot ze gezien en aangepakt wordt , vandaar dat ik schrijf dat wanneer ze hun eigen wonden niet aanpakken altijd destructief blijven.

Narcisten hebben net als psychopaten geen schuldinzicht of zelfreflectie. Ze hebben geen empathie met hun 'slachtoffers' vandaar dat ze steeds 'slachtoffer' maken. Slachtoffers maken ze op seksueel, emotioneel, mentaal, geestelijk, fysiek ,financieel vlak.

Niet iedere narcist gaat over de seksuele grenzen van iemand, maar allemaal gaan ze vanuit hun mannelijke dominante energie over grenzen van andere mensen.


Een gezonde mens heeft het niet nodig om macht te hebben over anderen. Leren als 'slachtoffer' je wonden te helen is nodig om geen slachtoffer meer te zijn van narcisten.

Een gezonde geest in een gezond lichaam.


Delen van mijn artikels is toegestaan met behoud van de oorspronkelijke opmaak en vermelding van deze website.


Dank om de informatie over Empaten te verspreiden en mijn werk te respecteren!

bottom of page