top of page

MET WELKE HERSENHELFT BEN JIJ STERK GECONNECTEERD?


Of ...ben jij bewust, weet jij met welke hersenhelft jij sterk bent geconnecteerd?


(Het leven zal het je vroeg of laat tonen, je zal je vb ongelukkig voelen) Een nadenkertje: ben jij je er bewust van welke hersenhelft jij gebruikt? Tip: we leren al in de lagere school om vooral onze linkerhersenhelft (ratio) te gebruiken.

Waar staat de rechterhersenhelft dan voor? En waarom leren we de rechterhelft dan niet te gebruiken?


Een eenvoudig en kort antwoord op de laatste vraag is omdat velen niet weten hoe de rechterhelft te gebruiken, laat staan dat ze het mensen kunnen leren. En twee, wie het wel weet, houdt het voor zich omdat het hen macht, lees ze toegang hebben tot een veld waar heel veel informatie is, geeft. Dus laat ons beginnen met de laatste vraag want misschien is dit wel de reden waarom we de linkerhelft leren gebruiken: "Geen enkele samenleving wil dat je wijs wordt, het druist in tegen de investering van alle samenlevingen. Als mensen wijs zijn, kunnen ze niet worden uitgebuit. Als ze wijs zijn, kunnen ze niet worden onderworpen, kunnen ze niet worden gedwongen om als robots te leven.


Ze zullen hun individualiteit laten gelden. Ze zullen de geur van rebellie om zich heen hebben. Ze willen in vrijheid leven. Vrijheid komt met wijsheid en geen enkele samenleving wil dat mensen vrij zijn."


De communistische samenleving. De kapitalistische samenleving. De fascistische samenleving. De Hindu. De Mohammedaan. De Christen.


Nadenkertje nietwaar: "Geen enkele samenleving zou willen dat mensen hun eigen wijsheid gebruiken want op het moment dat ze hun wijsheid gaan gebruiken, worden ze gevaarlijk. Gevaarlijk voor het establishment. Gevaarlijk voor de machthebbers. Gevaarlijk voor de kuddes. Gevaarlijk voor alle vormen van onderdrukking, verkenning. Gevaarlijk voor de kerken. Gevaarlijk voor de staten. In feite is een wijs man een vuur. Levend, een vlam. Hij zou liever sterven dan een slaaf te zijn." Dit " ", zijn woorden van een 'wijze' (in dit geval ) man.


(Pssst het verschil tussen intelligent en wijs vind je in deze blog : INTELLIGENT OF WIJS wat zijn goede leiders?

Maar met welke hersenhelft zijn we eigenlijk van nature geconnecteerd? Misschien vind je hier een antwoord op deze vraag? Al een paar dagen (we zijn 2 juni 2023 ) hoor ik van verschillende mensen in mijn directe omgeving een 'soort gelijkaardige klacht': lees mensen die het emotioneel wat moeilijker hebben, wat mij dan direct laat denken, ahja het is bijna , op 4 juni 2023, volle maan...


Volle maan, ik ben er al meer dan 20 jaar heel bewust van dat ik emotioneel onderhevig ben aan de volle maan.

Ik wil al graag enkele 'weetjes' meegeven voor wie twijfelt dat de maan invloed heeft op ons.

Wetenschappelijk werd al aangetoond dat de maan invloed heeft op onze getijden: laag (afnemend) water (eb), hoog (opkomend) water (vloed) en als je daarbij weet dat "ons lichaam voor gemiddeld 70% uit water bestaat. 90% van de hersenen!!! (een deel van dat water zit in ons bloed, is intercellulair; het overige gedeelte is nodig voor de werking van onze organen. 90% van de hersenen, 79% van hart en longen, 76% van de spieren, 70% van de lever, 22% van de beenderen en zelfs 10% van de tanden is water." (https://www.hidrodoe.be/over-water/gezond-water...) . De ene voelt het effect sterker dan de andere, zei mijn dooppeter gisteren nog toen ik hem vertelde hoe gevoelig ik hiervoor ben. Voor hem heeft het gevoelig hiervoor zijn te maken met welk deel (linker- of rechterdeel) van de hersenen je het sterkst geconnecteerd bent. Geef ik je even dit nog mee: een gevoelsmens is sterker geconnecteerd met de rechterhelft van de hersenen, een rationeel mens dan weer meer met de linkerhelft van de hersenen (wat ons nb is aangeleerd).

Ons schoolsysteem is gebouwd om de linkerhersenhelft (ratio) te gebruiken waardoor we eigenlijk 'vergeten' zijn hoe de rechterhersenhelft te gebruiken, laat staan dat iemand ons ooit heeft geleerd hoe we de twee hersenhelften kunnen leren verbinden, versmelten of laten samenwerken. En

Wie dat 'geheim' kent houdt het voor zich omdat het hen macht geeft. Want wat als we die twee hersenhelften leren verbinden door er terug (terug omdat ik denk dat het bestond in onze kindertijd) bewust van te worden! :-))

Stel, de gevoelsmens leert van de rationele mens en omgekeerd. Stel, beiden gaan we leren zien als 'evenwaardig'.


We bezitten beide hersenhelften! Volgens mij moeten we ze juist daarom leren verbinden en dat kan alleen wanneer we hier bewust van worden/van zijn (iets wat men ons niet leert op school!).


Nog even kort dit, de rechterhersenhelft geeft toegang tot je hart, dat toegang geeft tot je ziel. Je ziel die met jouw praat in de vorm van emoties. Je ziel die in jouw lichaam woont laat jouw lichaam via energie, emotie in beweging voelen (zie blog Am I aware VS ben ik gegrond) waar jouw grenzen zijn. Grenzen die te maken hebben met jouw doel op aarde.


Duw je emoties weg, wat we geleerd hebben, dan ben je afgesloten van je hart en dus ook van je ziel (een verbinding die je net nodig hebt omdat alle kennis, wijsheid daar aanwezig is) waardoor de ratio of je linkerhersenhelft het overneemt om zodoende te kunnen 'overleven' op aarde.


Met de ego 's die aangestuurd worden vanuit de ratio , het linkerbrein leeft men in een illusie ,als in een droom waar ook alles 'echt' lijkt, tot de 'luchtbel' doorprikt wordt, uiteen spat en ja dat gaat vaak met heel veel pijn gepaard.


Pijn die je nodig hebt om tot inzicht te komen. Pijn die je nederig zal maken zodat je de moed hebt om naar binnen moet gaan. Afin, voor nu met de volle maan in aantocht las ik dit nog, voor wie er iets aan heeft natuurlijk: Het effect van de volle maan op de sterrenbeelden: Hoog tijd om de effecten van de volle maan van juni 2023 op de sterrenbeelden onder de loep te nemen. Allereerst vuurtekens, dus de Ram, Leeuw en Boogschutter, die zich een tikkeltje gespannen kunnen voelen. Maar: probeer koel en rustig te blijven, want het zou kunnen dat grote dromen uitkomen tijdens deze volle maan. Voor aardetekens (Stier, Maagd en Steenbok) draait de volle maan van juni 2023 om het hogerop komen in zijn/haar/diens carrière. Het is bijvoorbeeld hét moment om investeringen te doen en grootschalige projecten uit te voeren. Luchttekens gaan bij zichzelf te rade in deze volle maan-periode: de Waterman, Weegschaal en Tweelingen zouden zodoende nog weleens riskante beslissingen kunnen (en moeten) nemen. Met een goed doel overigens! Want zelfontwikkeling gaat natuurlijk niet altijd vanzelf. Tot slot de watertekens, oftewel de Kreeft, Schorpioen en Vissen, die innerlijke harmonie ervaren tijdens de volle maan van juni 2023. Jullie mogen écht even aan jezelf denken, en that pays off in extra zelfverzekerdheid. Happy full moon!



Voetnoot het verschil ts intelligentie en wijsheid? Ik schreef er eerder dit blog over: INTELLIGENT OF WIJS wat zijn goede leiders?



Delen van mijn artikels is toegestaan mits respect voor mijn werk en het vermelden van mijn website.


Dank om de informatie over Empaten te verspreiden en mijn werk te respecteren!


bottom of page